7 atferd å se etter i en ny valp

Innlegget er sponset

Er du klar til å ønske en ny lodden venn velkommen inn i livet ditt? Gratulerer! Det er ikke noe mer spennende enn å bringe hjem en verdifull liten bunt med glede. Men som enhver erfaren hundeeier vet, er det ingen tur i parken å oppdra en valp. Fra pottetrening til å lære grunnleggende kommandoer, det krever tid, tålmodighet og et godt øye for adferdssignaler.

Det er derfor vi har satt sammen en liste over de 7 beste atferdene du bør se etter hos en ny valp. Ved å være klar over disse tegnene og forstå betydningen deres, vil du kunne kommunisere bedre med valpen din, ta opp potensielle problemer tidlig og legge grunnlaget for en kjærlig og veloppdragen følgesvenn.

Tygging

For å sikre at valpens tygging forblir under kontroll, er det viktig å gi den rikelig med tyggeleker og bein som passer for deres alder. Dette vil gi dem utløp for deres gnagebehov og hindre dem i å ty til destruktive tyggevaner. Tyggeleker kan også bidra til å lindre ubehaget til en valp.

Hvis du merker at valpen begynner å tygge på ting som ikke er ment for tygging (som møbler eller sko), er det viktig å korrigere dem umiddelbart. Dette vil hjelpe dem å lære hva som er og ikke er akseptabel oppførsel. Positiv forsterkningstrening kan være en effektiv måte å lære valpen hva den bør tygge på. Når du ser valpen din tygge på et passende leketøy, ros den og gi den en godbit. Dette vil bidra til å forsterke god oppførsel, og det er mer sannsynlig at valpen fortsetter å tygge på lekene sine i fremtiden.

Tygging

Det er også viktig å være tålmodig med valpen når det gjelder tygging. Tygge er et naturlig instinkt som kan ta tid å kontrollere. Hvis valpen fortsetter å tygge på upassende gjenstander, prøv å omdirigere oppmerksomheten til en mer passende tyggeleke. Du kan også prøve å tilby en rekke tyggeleker for å holde dem interessert og engasjert.

Napper

Nipping er en naturlig oppførsel for valper. De bruker munnen til å utforske miljøet og leke med søppelkameratene. Men når de kommer hjem med deg, er det viktig å lære dem hva som er passende å bite og hva som ikke er det. Det er her tyggeleker kommer godt med. Gi valpen rikelig med tyggeleker som er trygge for den å leke med og som de synes er interessante. Dette vil ikke bare gi dem utløp for deres naturlige ønske om å tygge og nappe, men også holde dem underholdt.

La oss nå snakke om å nappe på mennesker. Når en valp napper til folk, kan det være smertefullt, og det er viktig å korrigere oppførselen umiddelbart. Det første du bør gjøre er å si “Ai!” i en høy tone for å la valpen vite at de skader deg. Dette er hvordan de lærer bitthemming, eller hvordan de kan kontrollere bittets kraft. Hvis de fortsetter å nappe, kan du prøve å omdirigere oppmerksomheten deres til et tyggeleketøy eller en trygg gjenstand å bite i og berømme dem når de velger å bite det i stedet.

Det er viktig å merke seg at nipping ikke er den eneste oppførselen du bør se etter hos en ny valp. De kan ha ulykker i huset når de lærer å pottetre, tygge på ting de ikke bør tygge på, og til og med bjeffe for mye. Men med tålmodighet og konsistens kan de fleste av disse atferdene korrigeres.

Klynking

Den vanligste årsaken til sutring hos valper er separasjonsangst. Når du lar valpen være alene i huset eller legger den i kassen, kan den begynne å sutre fordi den føler seg forlatt og isolert. Denne oppførselen er normal hos unge valper som ennå ikke har knyttet seg til eieren sin. Men hvis valpen fortsetter å sutre i lengre perioder, kan det være et tegn på separasjonsangst.

En annen mulig årsak til sutring hos valper er fysisk ubehag. Valper kan sutre hvis de opplever smerte eller ubehag, så det er viktig å overvåke valpens oppførsel nøye. Legg merke til eventuelle andre symptomer valpen din viser, for eksempel sløvhet eller tap av appetitt, og kontakt veterinæren din hvis du mistenker at noe er galt.

Videre kan valper også sutre hvis de kjeder seg eller ikke får nok oppmerksomhet. Som ny valpeeier er det viktig å tilbringe kvalitetstid med valpen og gi den mange leker og aktiviteter for å holde den underholdt og stimulert. Mangel på stimulering kan føre til angst og rastløshet, noe som kan få valpen til å sutre.

Hopper opp på folk

Hopper opp på folk

Å hoppe opp er en naturlig oppførsel for valper. De gjør det for å få oppmerksomhet og for å vise sin begeistring. Det kan imidlertid være et problem hvis valpen hopper opp på gjester eller fremmede, da det kan være skremmende og til og med farlig. Det er viktig å lære valpen at det ikke er lov å hoppe opp og at det finnes andre, mer hensiktsmessige måter å få oppmerksomhet på.

Den beste måten å lære valpen å ikke hoppe opp er ved å dytte den forsiktig ned og si “av” eller “ikke hopp” hver gang den prøver å hoppe opp. Dette vil vise ham at det å hoppe opp ikke er akseptabel oppførsel. Det er viktig å være konsekvent med denne treningen slik at valpen lærer den riktige måten å oppføre seg på.

Det er også viktig å belønne valpen når den oppfører seg riktig. Når valpen din hilser på deg uten å hoppe opp, gi den mye ros, oppmerksomhet og godbiter. Dette vil forsterke atferden og oppmuntre ham til å fortsette å oppføre seg riktig.

I tillegg til å lære valpen å ikke hoppe opp, er det også annen atferd du må passe på hos en ny valp. Noen annen vanlig atferd inkluderer tygging, biting, bjeffing og graving. Denne atferden er helt naturlig for valper, men de kan bli problematiske hvis de ikke blir adressert.

Et hundebur gir ikke bare en trygg og komfortabel plass for din pelskledde venn, men fungerer også som et treningsverktøy for å forme oppførselen deres. Med våre anbefalt hundebur til medium hund kan du være trygg på at din pelskledde venn vil være trygg og komfortabel i sitt nye hjem.

Spiser alt de kan finne

Den vanligste oppførselen hos valper er deres tendens til å spise alt og alt de kan finne. Dette kan inkludere farlige gjenstander som medisiner, små gjenstander som mynter eller knapper, elektriske ledninger og til og med visse typer mat. Som en ansvarlig eier er det avgjørende å holde alle disse gjenstandene utenfor rekkevidde for å forhindre at valpen din får i seg dem.

Hvis valpen din spiser noe som kan være skadelig, er det viktig å ta den til veterinæren umiddelbart. Noen av tegnene du bør se etter inkluderer oppkast, diaré, sløvhet, tap av matlyst og pustevansker. Disse symptomene kan være en indikasjon på et alvorlig helseproblem, og rask legehjelp er avgjørende.

Bortsett fra fysiske gjenstander, kan noen typer mat også være farlige for valper. Sjokolade, for eksempel, er giftig for hunder og kan forårsake oppkast, diaré, anfall og til og med død. Andre matvarer å unngå inkluderer druer, løk, hvitløk, avokado og nøtter.

For å forhindre at valpen spiser noe den ikke burde, er det viktig å ha tilsyn med den til enhver tid, spesielt når de er unge. Hold et øye med dem og gi dem rikelig med tyggeleker og bein for å tilfredsstille deres naturlige trang til å tygge. Du kan også bruke babyporter eller lekegrinder for å begrense tilgangen til visse områder av hjemmet ditt.

Tisser i huset

Det vanligste problemet nye valpeeiere står overfor er at valpen tisser og tisser innendørs. Denne oppførselen kan være frustrerende og vanskelig å håndtere, men med den rette tilnærmingen og litt tålmodighet kan du trene valpen til å gjøre forretningene sine utenfor der den hører hjemme.

Det første trinnet for å forhindre innendørsulykker er å sørge for at valpen din har god tilgang til utendørs. Dette betyr å gi dem et trygt, lukket område som en hage eller en hundekjøring hvor de kan gå på potte. Hvis du ikke har tilgang til et lukket uterom, må du ta valpen ut i bånd på gåturer flere ganger om dagen. Dette vil gi dem mange muligheter til å avlaste seg utenfor.

Det er også viktig å etablere en konsekvent rutine for å ta valpen ut. Prøv å ta dem ut til samme tid hver dag, for eksempel om morgenen, etter måltider og før leggetid. Dette vil hjelpe dem å få en vane med å gå ute og gjøre det lettere for deg å forutsi når de trenger å gå.

Overdreven bjeffing

En oppførsel å se etter er overdreven bjeffing. Selv om bjeffing er en normal oppførsel for hunder, kan det bli et problem når den er konstant og overdreven. Hvis du merker at den nye valpen bjeffer for mye, kan det være et tegn på at den ikke får nok mosjon og stimulering. Hunder trenger mye fysisk aktivitet for å holde seg friske og glade, og uten det kan de bli lei og stresset. Dette kan føre til overdreven bjeffing som en måte å frigjøre innestengt energi og frustrasjon.

For å forhindre overdreven bjeffing er det viktig å sørge for at valpen får rikelig med mosjon og mental stimulering. Dette kan inkludere daglige turer, leketid og interaktive leker som utfordrer sinnet deres og holder dem engasjerte. Det kan også være lurt å vurdere å melde valpen på lydighets- eller agilitytrening, som kan gi et strukturert utløp for energien og hjelpe den til å lære god oppførsel.

I tillegg til trening og trening, er det andre tiltak du kan ta for å håndtere overdreven bjeffing i den nye valpen. Det kan for eksempel være lurt å vurdere å bruke positive forsterkningsteknikker for å belønne god oppførsel og motvirke bjeffing. Dette kan inkludere godbiter, ros og oppmerksomhet når valpen din er stille og rolig, og ignorerer eller omdirigerer oppmerksomheten når den bjeffer for mye.

Siste tanker

Å oppdra en valp kan være en tilfredsstillende og hyggelig opplevelse, men det kommer med en del utfordringer. Det er viktig å være klar over visse atferder som kan oppstå hos den nye pelskledde vennen din, og ta raske tiltak for å ta tak i dem. Ved å gjøre det vil du etablere et sterkt grunnlag for et lykkelig og sunt forhold til hunden din.

Med tipsene og innsikten i denne artikkelen, vil du være rustet til å håndtere alle potensielle problemer som kan oppstå og skape et harmonisk miljø for valpen din til å trives. Så la oss begi oss ut på denne reisen av selskap med våre lodne venner og verne om den ubetingede kjærligheten og gleden de bringer inn i livene våre.