Historien til DVDer og nyttig informasjon!

Innlegget er sponset

DVDer har vært en stift i underholdningsindustrien vår de siste 20 årene. De ble introdusert på markedet i 1997 og ble raskt tatt i bruk som en måte å se filmer og andre medier på. Den første DVD-en ble introdusert av Sony og populariteten ble sett i hvordan den solgte ut VHS-kassetter innen 2000.

De første DVD-ene hadde en lagringskapasitet på 4,7 GB som er mer enn 10 ganger lagringskapasiteten til en CD-ROM. Dette gjorde at mer høykvalitets videoopptak kunne lagres på platen, men det betydde også at de bare kunne inneholde opptil tre timer med videoopptak med lyd.

Hvordan DVDer endret måten vi bruker film på

DVD-er er den mest populære måten å se filmer og TV-serier på. De ble introdusert i 1997 og har dominert underholdningsindustrien siden den gang.

I 2000 hadde mer enn 500 millioner DVD-er blitt solgt over hele verden og salget hadde nådd 20 milliarder dollar, som var 10 ganger mer enn VHS-kassetter hadde laget i løpet av sin tid på markedet.

Dette var det teknologiske steget som la film til praktisk talt alles hjem, siden det var noen som ikke likte VHS.

Klikk her for å lese om hvordan DVD-er tok over VHS-er.

DVD-spilleren

DVD-spilleren er en enhet som kan brukes til å spille av DVDer. Den kan også brukes til andre formål, som å lytte til CDer eller se på digitale bilder. DVDer er digitale videoplater som lagrer data om hvordan de skal spilles av på en DVD-spiller, som deretter kan lese dataene og spille av videoen på samme måte som den ble tatt opp.

Uten en DVD-spiller får du ikke ut informasjonen som er lagret på en disc.

Les mer om dvd-spilleren her.

Oppfinnelser som har endret store deler av verden

Det er ingen hemmelighet at DVDer har forandret underholdningsdelen av hverdagen vår. En annen fantastisk oppfinnelse som har satt svært store preg på samfunnet vårt, er mobiltelefonene.

Mobiltelefonen er en av de mest revolusjonerende oppfinnelsene i dette århundret. Disse enhetene har endret måten vi kommuniserer med hverandre på, tar bilder og har tilgang til ubegrenset informasjon.

Med en mobil er det mulig å lettere holde kontakt med familie og nære venner. I tillegg er det alltid praktisk å ha en mobil hvis du skal på en tur et sted, tilfelle du går deg bort og trenger et kart, eller om du må ringe etter nødhjelp.

Finn din mobiltelefon på Mobil24.no!